ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΑ NEA
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
2010-2011
(Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης ΚΔ Μακεδονίας)ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Η ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΑ 50Μ ΠΡΟΣΘΙΟ. 6 ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Α.Σ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ  ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΑΠΟ 15 ΜΕΧΡΙ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ.
Η αθλήτρια  Παπανικολάου Χριστίνα αγωνίστηκε  στην κατηγορία Κορασίδων  στα αγωνίσματα 50μ 100μ και 200μ πρόσθιο όπου κατάφερε να περάσει στους τελικούς των αγωνισμάτων και να πάρει την Τρίτη θέση στα 50μπρόσθιο την έκτη θέση στα 100μ και έβδομη θέση στα 200μ πρόσθιο. Να υπενθυμίσουμε ότι στην κατηγορία κορασίδων αγωνίζονται  κορίτσια ηλικίας  του έτους1995-1996.
Η επίδοση της αθλήτριας Παπανικολάου Χριστίνα στα 50μ πρόσθιο με χρόνο 34.63 αποτελεί καλύτερη επίδοση φετινής χρονιάς για την ηλικία κοριτσιών γεννηθείς1996.
Η αθλήτρια  Λιάμπα Ζωή -Παρασκευή αγωνίστηκε  στην κατηγορία Κορασίδων  στα αγωνίσματα 50μ 100μ και 200μ ύπτιο όπου κατάφερε να περάσει στους τελικούς των αγωνισμάτων και να πάρει την έκτη θέση στα 50μ και 100μ ύπτιο και την έβδομη θέση στα 200μ ύπτιο.
Στην ίδια κατηγορία αγωνίστηκε και η Λαζή Άννα στα αγωνίσματα 50μ 100μ και 200μ ύπτιο όπου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση.
Στην κατηγορία παγκορασίδων –Α η αθλήτρια Μπασαγιάννη Νίκη  αγωνίστηκε στα αγωνίσματα 100μ και 200μ πεταλούδα όπου κατάφερε να βελτιώσει τους ατομικούς  χρόνους.
Επίσης οι αθλήτριες  Αμανατίδου Μαρίνα και Ζιώγα Δέσποινα στην κατηγορία παγκορασίδων –β πραγματοποιήσανε σπουδαία εμφάνιση στα αγωνίσματα 400μ και 800μ ελεύθερο όπου βελτιώσανε τις επιδώσεις τους καθώς επίσης και οι αθλήτριες Παπαλάμπρου Ολυμπία και Μπαντή Ειρήνη στη σκυτάλη 4Χ100μ ελεύθερο πραγματοποιήσανε πολύ καλή εμφάνιση.
Ο ΑΣ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ συγχαίρει όλους τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες της αγωνιστικής ομάδας του συλλόγου και τους προπονητές για την προσπάθεια και την συμμετοχή τους στους αγώνες σε ένα από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά αθλήματα.
Επίσης  ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά το Δήμαρχο Γρεβενών  Δημοσθένη Κουπτσίδη και τους υπαλλήλους του αθλητικού κέντρου για την βοήθεια και την συνεργασία τους όλη τη χρονιά.

ΜΕ 8 ΚΟΛΥΜΒΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ  ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Ο ΑΣ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις η κολυμβητική ομάδα
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  και προετοιμάζεται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατηγοριών που θα διεξαχθεί στο Περιστέρι από της 12 μέχρι 17 Ιουλίου
Στους αγώνες θα συμμετέχουν οι εξής αθλήτριες.
 Στην κατηγορία Κορασίδων
Η ΛΙΑΜΠΑ ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στα αγωνίσματα 50μ,  100μ και 200μ ύπτιο.
   Η ΛΑΖΗ ΆΝΝΑ στα αγωνίσματα  50μ, 100μ και 200μ ύπτιο
   Η ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ  στα αγωνίσματα 50μ , 100μ και 200μ   πρόσθιο.
    Στην κατηγορία Παγκορασίδων –Α
   Η ΜΠΑΣΑΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΗ  στα αγωνίσματα 100μ και 200μ πεταλούδα
Στην κατηγορία Παγκορασίδων  -Β
     Η ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ ΜΑΡΙΝΑ στα αγωνίσματα 400μ και 800μ ελεύθερο.
     Η ΖΙΩΓΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ στα αγωνίσματα 400μ και 800μ ελεύθερο.
     Η ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ , ΜΠΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ , ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ ΜΑΡΙΝΑ και ΖΙΩΓΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ θα αγωνιστούν και στις σκυτάλες 4Χ100Μ και 4Χ200Μ Ελεύθερο και 4Χ100Μ  Μικτής Ομαδικής.
Την ομάδα θα συνοδέψουν οι προπονητές. ΖΑΨΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΡΑΒΟΣΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ και ΑΓΓΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.Με μεγάλη επιτυχία διεξάχθηκε στην Θεσσαλονίκη 17-18 και 19 Ιουνίου στο Εθνικό κολυμβητήριο το θερινό πρωτάθλημα κολύμβησης προαγωνιστικών κατηγοριών με τη συμμετοχή 35 συλλόγων από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία , και περίπου 800 κολυμβητών-κολυμβητριών.
Στους αγώνες  ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ έλαβε μέρος  με (26) κολυμβητές και κολυμβήτριες, καταλαμβάνοντας  (29) μετάλλια στο σύνολο από τα οποία 6 χρυσά 14 ασημένια και 9 χάλκινα.
Ο Α.Σ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  συγχαίρει όλους τους κολυμβητές και κολυμβήτριες και τους προπονητές  για την προσπάθεια  τη συμμετοχή και την αγωνιστικότητα που υπέδειξαν όλη τη χρονιά ,τους εύχεται καλό καλοκαίρι και ανανεώνει το ραντεβού για  το Σεπτέμβριο . Επίσης  ευχαριστεί  θερμά  και τους γονείς για την ένθερμη συμπαράσταση και στήριξη σε όλους τους αγώνες του συλλόγου.


Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν στην Θεσσαλονίκη 21 και 22 Μαΐου η διεθνής κολυμβητική συνάντηση προαγωνιστικών κατηγοριών  ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ 2011 με τη συμμετοχή 30 συλλόγων από την Ελλάδα και 12 συλλόγων από το εξωτερικό .
Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά 800 κολυμβητές –κολυμβήτριες.
0 Α.Σ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ έλαβε μέρος με 27  κολυμβητές και κολυμβήτριες  καταλαμβάνοντας 4 μετάλλια στο σύνολο τους από τα οποία 2 αργυρά  και 2 χάλκινα
Επίσης 10 αθλητές του συλλόγου κατέλαβαν θέση μέσα στην τελική οχτάδα στα αγωνίσματα τους.
Ο ΑΣ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ συγχαίρει όλους τους κολυμβητές και κολυμβήτριες ,τους προπονητές για την προσπάθεια ,τη συμμετοχή τους και την αγωνιστικότητα που υπέδειξαν.
Επίσης ευχαριστεί θερμά και τους γονείς για την ένθερμη συμπαράσταση τους.

Πολύ  καλή εμφάνιση και παρουσία των κολυμβητριών του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ στους  ΔΙΕΘΝΕΙΣ αγώνες κολύμβησης «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»
Στο 24ο ΔΙΕΘΝΕΣ MEETING «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» που διεξάχθηκε στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ του ΑΛΙΜΟΥ (50μ.) στις 6-7-8Μαίου 2011 συμμετείχαν οι  κολυμβήτριες Λιάμπα Ζωή –Παρασκευή και Παπανικολάου Χριστίνα. ΟΙ κολυμβήτριες πήραν μέρος στα  εξής αγωνίσματα. Η Λιάμπα Ζωή Παρασκευή στα 100μ και 200μ ύπτιο και η Παπανικολάου Χριστίνα στα 50μ ,100μ και 200μ πρόσθιο. Η Λιάμπα Ζωή  Παρασκευή κατέλαβε στον τελικό του αγωνίσματος 200μ ύπτιο την 7 θέση και την 9 θέση στα 100μ ύπτιο. Η Παπανικολάου Χριστίνα κατέλαβε στα 100μ  και 200μ  πρόσθιο την 10 θέση και  στα 50 μ πρόσθιο την 12 θέση .
Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου το 24ο διεθνές μίτινγκ κολύμβησης «Ακρόπολις»  συνολικά συμμετείχαν 323 κολυμβητές / τριές από την Ελλάδα (56 σωματεία) και το εξωτερικό.
Στο μίτινγκ πήραν μέρος 49 κολυμβητές / τριες από 9 χώρες, που είναι: Ρουμανία (6), Τυνησία (5), Κύπρος (9), Αλβανία (4), Ισραήλ (3), Αζερμπαϊτζάν (3), Ουκρανία (1), Σλοβακία (1), Πανεπιστήμιο Κάλγκαρι Καναδά (17).
Το μίτινγκ, που εντάσσεται στη φετινή σειρά των Γκραν Πρι της ΚΟΕ, μετράει για όρια πρόκρισης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης (24-31 Ιουλίου), το Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων / νεανίδων της Λίμα (16-21 Αυγούστου) και το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου (6-10 Ιουλίου).


Με μεγαλη επιτυχια συνεχισε  της   αγωνιστικες της  υποχρεωσεις η αγωνιστικη και  προαγωνιστικη ομαδα του Α.Σ  ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ  στους διασυλλογικους αγωνες κολυμβησης 4ο ΚΥΠΕΛΛΟ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2011, που  διεξηχθηκαν στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ   την Παρασκευη το Σαββατο και την Κυριακη 1-2-3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ,  με τη συμμετοχη  συλλογων απο  ολη την Ελλαδα .
Μεγαλη τιμη για το ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ηταν η βραβευση απο τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ των αθλητριων ΛΙΑΜΠΑΣ ΖΩΗΣ και ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ για την προκριση  τους στην Εθνικη ομαδα κολυμβησης .

Στους αγωνες  ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ελαβε μερος  με (44) κολυμβητες και κολυμβητριες, καταλαμβανοντας  (8) μεταλλια στο συνολλο,απο τα οποια 1 χρυσο 3 αργυρα και 4 χαλκινα.

Ο Α.Σ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  συγχαιρει ολους τους κολυμβητες και κολυμβητριες, και τους προπονητες  για την προσπαθεια, τη συμμετοχη τους και την αγωνιστικοτητα που υπεδειξαν.  Επισης  ευχαριστει  θερμα  και τους γονεις για την ενθερμη συμπαρασταση  τους.ΝΕΟ ΔΙΟΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ...


ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ  ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ Η ΛΙΑΜΠΑ ΖΩΗ –ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Την πρόσκληση  στην ΕΘΝΙΚΗ ομάδα δέχθηκε η αθλήτρια του «ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ», Λιάμπα Ζωή-Παρασκευή για να συμμετάσχει στις Πολυεθνείς συναντήσεις  αγοριών - κοριτσιών στην ΚΕΡΚΥΡΑ στις 16-17 Απριλίου.
Στους αγώνες κολυμπούν αγόρια γεννηθέντα το 1993-1994 και κορίτσια το 1995-1996. Στη διοργάνωση συμμετέχουν οι πιο κάτω χώρες:
ΤΣΕΧΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ, ΙΣΡΑΗΛ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΣΛΟΒΕΝΙΑ και ΦΙΛΑΝΔΙΑ.
Η αθλήτρια του συλλόγου  μας θα αγωνιστεί στα αγωνίσματα 50μ -100μ και 200μ  Ύπτιο. Να σημειώσουμε ότι η αθλήτρια κατέχει τον  καλύτερο φετινό χρόνο  στην κατηγορία κορασίδων στα αγωνίσματα 100μ και 200μ Ύπτιο.

ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΩΝ

1. ΠΟΛΥΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΦΗΒΩΝ / ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (Κέρκυρα).

 Η Εθνική ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Πολυεθνή Συνάντηση Κολύμβησης στη Κέρκυρα , απαρτίζεται  από τους εξής αθλητές – αθλήτριες:

Στέφανος Χαλιντέι – Χριστόπουλος (ΑΕ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ), Κώστας Κοντόπουλος, Παναγιώτης Σαμιλίδης, Βαζαίος Ανδρέας (ΑΝΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ), Καρακαϊδός Χαρίλαος (ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ), Καρλατήρας Σταύρος (ΩΚΕΑΝΟΣ), Θεοχαρίδης Αλέξανδρος (ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ), Γκολομέεβ Κρίστιαν (ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ), Καπισίδης Αλέξανδρος (ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ’73), Πασαλίδου Στέλλα (ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ), Καραντάκου Σταυρούλα (ΟΕΑΝΑ ΒΟΛΟΥ), Λιάμπα Ζωή (ΑΣΓΜΑ), Ντουντουνάκη Άννα (ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ), Δημοπούλου Ειρήνη, Κούνη Άρτεμις (ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΛΙΣΙΩΝ), Παπαδοπούλου Αργυρώ (ΚΟ ΔΡΑΜΑΣ), Σαμαρά Σαβίνα, Βασιλειάδου Ελένη (ΠΑΟΚ).
2. ΠΟΛΥΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΙΔΩΝ / ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (Λεμεσός Κύπρου).
Για δε τη Πολυεθνή Συνάντηση Κολύμβησης της Λεμεσού απαρτίζεται από τους εξής:
Λέκκας Μάριος, Κοντιζάς Μιχάλης, Θηραίος Μάρκος (ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ), Ντάσης Νίκος (ΚΟ ΔΡΑΜΑΣ), Μουζάς Χρήστος, Βορδή Ιωάννα, Γαλανοπούλου (ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ), Τσιραπίδης Βαγγέλης (ΑΝΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ), Μουρατίδης Κώστας (ΧΑΝΘ), Καψάσκης Χαράλαμπος (ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ), Μπαχταλιάς Παναγιώτης, Κουτσουβέλη Ελένη (ΑΟ ΓΕΡΑΚΑ), Μπάκα Βασιλική (ΝΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ), Παναγοπούλου Παναγιώτα (ΠΡΩΤΕΑΣ ΛΑΜΙΑΣ), Σκαλίδου Σμαράγδα (ΠΑΟΚ), Ράδου Μαριάνθη (ΩΚΕΑΝΟΣ), Μοίρα Περσεφόνη (ΑΕ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ), Σιατερλή Βαρβάρα (ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)
Ο Α.Σ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ «ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» εύχεται στην αθλήτρια και στον προπονητή της καλή επιτυχία στους αγώνες και καλή συνέχεια στις διοργανώσεις που θα επακολουθήσουν.

Το  Δ. Σ. του Α. Σ. ¨ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ¨


Με μεγάλη επιτυχία συνέχισε  τις επίσημες  αγωνιστικές της  υποχρεώσεις η προαγωνιστική ομάδα του Α.Σ  ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ  στο Χειμερινό πρωτάθλημα κολύμβησης, που  διεξάχθηκε στην ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ  το Σάββατο και την Κυριακή 19 και 20  ΜΑΡΤΙΟΥ,  με τη συμμετοχή  συλλόγων της Κεντροδυτικής Μακεδονίας .

Στους αγώνες  ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ έλαβε μέρος  με (34) κολυμβητές και κολυμβήτριες, καταλαμβάνοντας  (45) μετάλλια στο σύνολο,απο τα οποία 9 χρυσά 18 αργυρά και 18 χάλκινα.

Ο ΑΣ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  συγχαίρει όλους τους κολυμβητές και κολυμβήτριες, και τους προπονητές  για την προσπάθεια, τη συμμετοχή τους και την αγωνιστικότητα που υπέδειξαν.  Επίσης  ευχαριστεί  θερμά  και τους γονείς για την ένθερμη συμπαράσταση  τους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
Με δυο (2) χρυσά, δυο (2) ασημένια & ένα (1) χάλκινο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις η αγωνιστική ομάδα κολύμβησης του αθλητικού συλλόγου Γρεβενών Μεγαλέξανδρος στο Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης κατηγοριών  Βορείου Ελλάδος-Νεανίδων Παίδων Κορασίδων, Παμπαιδων Α και Β   παγκορασιδων Α και Β που πραγματοποιήθηκε στις 18-19&20 Φεβρουαρίου 2011, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης.
Πιο συγκεκριμένα
Στην κατηγορία Κορασίδων
 Η αθλήτρια  ΛΙΑΜΠΑ ΖΩΗ- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στα  αγωνίσματα 100μ και 200μ ύπτιο πήρε την πρώτη θέση  και στο αγώνισμα 50μ ύπτιο πήρε την δεύτερη θέση. Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι   στα αγωνίσματα 50μ και 100μ ύπτιο έπιασε τα όρια προεθνικής για την κατηγορία κορασίδων.
Η αθλήτρια ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ στο  αγώνισμα 50μ πρόσθιο πήρε την δεύτερη θέση και στο αγώνισμα 200μ πρόσθιο πήρε την Τρίτη θέση. Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι   στο   αγώνισμα 50μ πρόσθιο έπιασε το όριο προεθνικής για την κατηγορία κορασίδων.
Στην κατηγορία παγκορασίδων –Α
Η αθλήτρια ΜΠΑΣΑΓΙΑΝΝΗ ΝΙΚΗ πήρε μέρος στο αγώνισμα 200μ πεταλούδα όπου έπιασε το θερινό όριο πρόκρισης  για το πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην ΑΘΗΝΑ.
Μετά από 11 χρόνια λειτουργίας του συλλόγου   τα κορίτσια μας κατάφεραν να πάρουν τα πρώτα χρυσά μετάλλια σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης & να κάνουν περήφανο τον Μεγαλέξανδρο σε όλη την Ελλάδα πλέον.
Αποδειξανε οι αθλήτριες μας μαζί με τον προπονητή τους ότι οι μεγάλες προσπάθειες που κάνουν όλα αυτά τα χρόνια δεν πάνε χαμένες.
Ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο οι προπονήσεις γινανε κάτω από δύσκολες συνθήκες αλλά η επιμονή και η αγάπη για το άθλημα τις κολύμβησης έφερε τα συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Μεγαλέξανδρου συγχαίρουν τις αθλήτριες του Συλλόγου για αυτές τις μεγάλες επιτυχίες . Επιτυχίες που ευχόμαστε να συνεχιστούν και στο μέλλον .
Συγχαίρουμε τον προπονητή τις αγωνιστικής ομάδας του Συλλόγου Ζαψαλη Δημήτριο , για την μεγάλη προσπάθεια που κάνει όλο αυτό το διάστημα κάτω από   αντίξοες συνθήκες , καθώς επίσης και όλο το  προπονητικό  τιμ τις ομάδος.
Τέλος για άλλη μια φορά  να ευχαριστήσουμε μαζί με τα κορίτσια μας  που μας κάνουν  περήφανους και κάνουν γνωστά τα Γρεβενά σε όλη την Χώρα, και τους γονείς των αθλητών-τριών που είναι οι αθέατη ήρωες πίσω από τα παιδιά με τις θυσίες που κάνουν όλο αυτό το διάστημα.
Κλείνοντας δεν πρέπει να παραβλέψουμε την συμβολή του Δημάρχου που με κάθε τρόπο κατάφερε να κρατήσει όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα από την αρχή του χρόνου το κολυμβητήριο ανοιχτό δίνοντας την δυνατότητα στον σύλλογο να προετοιμαστεί και να φέρει αυτές τις μεγάλες επιτυχίες. Ελπίζουμε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Κολυμβητηρίου χωρίς προβλήματα και στο μέλλον.

Για τον Α.Σ. Γρεβενών  Μεγαλέξανδρος
Το Δ/Σ του Συλλόγου


Ξεκίνησε κανονικά η λειτουργία του Κολυμβητηρίου Γρεβενών από την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011 , και μαζί και τα αθλητικά τμήματα του Συλλόγου. Μετά από τις επίμονες προσπάθειες του Συλλόγου και των Γονέων των αθλητών , ο νέος Δήμαρχος Γρεβενών κ. Κουπτσιδης  έκανε πράξη την δέσμευση του ότι θ’ ανοίξει το κολυμβητήριο με κάθε δυνατό μέσο. Οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε για το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει για τον αθλητισμό τις πόλης και ιδιαίτερα για το άθλημα τις κολύμβησης γιατί είναι ένα ιδιαίτερο άθλημα με μεγάλες απαιτήσεις.  Έτσι δεν θα παν χαμένες οι προσπάθειες  των αθλητών και αθλητριών μας που όλο αυτό το διάστημα των εορτών συνέχισαν τις προπονήσεις στο κολυμβητήριο τις Πτολεμαΐδας , και θα συνεχίσουν την αγωνιστική τους δράση με έμφαση το επόμενο Σαββατοκύριακο μετέχοντας στο Πανελλήνιο Χειμερινό Πρωτάθλημα κολύμβησης που θα διεξαχθει στην πόλη τις Θεσσαλονίκης. Τέλος για άλλη μια φορά ευχαριστούμε εκτός από την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο και όλους αυτούς που συμβαλλαν ώστε να λειτουργήσει το κολυμβητήριο σ’ αυτή την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε._ Για τον Α.Σ. Γρεβενών Μεγαλέξανδρος Το Δ/Σ του Συλλόγου


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  - Το Δ.Σ. του Κολυμβητικού Συλλόγου Γρεβενών Μεγαλέξανδρος  καταγγέλλει την απαράδεκτη κίνηση του αθλητικού κέντρου και του Δημάρχου Γρεβενών  για το κλείσιμο του κολυμβητηρίου την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010 χωρίς καμιά προειδοποίηση προς των σύλλογο μας παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων ότι θα λειτουργήσει το κολυμβητήριο κανονικά μέχρι το τέλος τις θητείας αυτής τις δημοτικής αρχής. Για άλλη μια φορά οι υπεύθυνοι κλείνουν έναν αθλητικό χώρο αυτών του κολυμβητηρίου χωρίς καμία ενημέρωση , χωρίς καμία προειδοποίηση προς των έναν και μοναδικό σύλλογο που έχει αυτήν την στιγμή η πόλη των Γρεβενών , που έχει στην δύναμη του  350 αθλητές. Καλούμε τον Δήμαρχο Γρεβενών να ανοίξει από την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010 το κολυμβητήριο τις πόλης , ώστε να μην χαθούν οι κόποι  των αθλητών που τα τελευταία χρόνια διακρίνονται σε Πανελλήνιο επίπεδο , κάνοντας γνωστό των Νομό Γρεβενών σε όλη την Ελλάδα , και όλους εμάς υπερήφανους για τα δικά μας παιδιά που διακρίνονται τόσο σε επίπεδο πανελλήνιο αλλά και σε επίπεδο περιφερειακό με τις διακρίσεις τους.

Επιτυχώς διοργανώθηκε τη περασμένη Κυριακή 18/11/2010, από τον Κολυμβητικό Σύλλογο  Α. Σ. «ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟ» ΓΡΕΒΕΝΩΝ,  Φιλική Ημερίδα με τη συμμετοχή 150 περίπου κολυμβητών από τους ακόλουθους συλλόγους : «Ε.Α.Τ. Αλέξανδρος» και «Ελληνικό Κολλέγιο» από τη Θεσ/νίκη,  «Ποσειδών» Ιωαννίνων και οι ομάδες «Άλμπατρος», «Άτλας» και «Εθνικός» από τη Κοζάνη. Οι αγώνες  κατά γενική ομολογία είχαν πολλή καλή οργάνωση, η συμμετοχή των φιλάθλων ήταν πολυπληθής,  στους δε αθλητές μοιράστηκαν αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια. Ο Α. Σ. «ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Γρεβενών ευχαριστεί όλους τους συμβαλλόμενους στην επιτυχία των αγώνων και το Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Γρεβενών για την εύρυθμη λειτουργία του κολυμβητηρίου. 

ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Α.Σ  ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΓΡΕΒΕΝΩΝ ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών εκμάθησης κολύμβησης
στο κλειστό κολυμβητήριο Γρεβενών  καθημερινά από την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου  και ώρα 18.00 με 20.00 το απόγευμα. 
Τα τμήματα εκμάθησης κολύμβησης αρχίζουνε από την ηλικία 5 χρονών και θα δημιουργηθούν τμήματα όλων των ηλικιών .
Παρακαλούνται επίσης οι γονείς των περσινών τμημάτων κολύμβησης

αρχαρίων όλων των ηλικιών
ακαδημιών ηλικίας 7-9 ετών
προαγωνιστικής 10-11-12 ετών
αγωνιστικής και πόλο να ενημερωθούνε για το πρόγραμμα της νέας κολυμβητικής χρονιάς από τους προπονητές του συλλόγου στο κλειστό κολυμβητήριο.

Έναρξη Μαθημάτων στις 13 Σεπτεμβρίου .
Ο Α.Σ  ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΓΡΕΒΕΝΩΝ ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Γρεβενών και το Αθλητικό κέντρο για την προετοιμασία του κολυμβητηρίου και την έγκαιρη λειτουργία του .


ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΑ NEA
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
2009 - 2010